EN
print_r(https://admin.memorialine.com/data/2012/12/2012-12-14-12-02-50-26.jpg);
שלום אליגון
1916-1993
יוצר הדף: סימה מנור קשר לדף: בן/בת
אודות
חברים ומשפחה
קישורים
גלריה
קהילות
תנחומים ומחוות
סיפור חיים

אבא שלי, שלום טראוריג, נולד בז'יבייץ, פולין, בן לשמואל וחנה טראוריג. לשמואל וחנה היו 8 ילדים – ישראל, רצה, רחל, יעקב-יאשו, שלום, זינדל. ועוד שניים, שאין לי מידע לגביהם. 6 שרדו את השואה ועלו לארץ ישראל וכולם גרו בסביבות חיפה. היו לשלום עוד 8 אחים ואחיות, מהנישואין הקודמים של שמואל אביו לאחותה של חנה אימו, שנפטרה. על כל אלה אין לנו כל מידע.

העיירה ז'יבייץ היא מקום קטן, בדרום מערב פולין, למרגלות הרים מיוערים ונהר זורם בה. אבא תמיד סיפר על טיוליו בנופים היפים האלו, ומתברר שגם היה מדריך בתנועת הנוער הציונית 'עקיבא'.

שמואל אביו היה רב ובקומה השניה של בית העץ הגדול שלהם היה בית כנסת. שמואל עסק במסחר בעורות ובעצים, אותם השיטו בנהר. לבית היתה חצר גדולה מאוד, בה היו מסתופפים עניים. הילדים היו ישנים שניים במיטה ובמטבח היה תנור גדול, עליו התחממו. אבא לא סיפר הרבה, אבל התחושה היא שגדל במשפחה חמה, שהיוותה הבסיס לאופטימיות ולאהבת האדם שאיפיינו אותו כל חייו.

בארץ נשמר קשר משפחתי קרוב עם כל האחים והאחיות, ששלושת המבוגרים שמרו על דתיותם, בעוד שלושת הצעירים נהיו חילוניים. אבא היה חילוני-מסורתי.

כחבר בתנועת הנוער היה בהכשרה ע"י קרקוב, כהכנה לעליה לארץ, ושם הכיר את גולדה פרידמן, שבאה מדרום-מזרח פולין, מהעיירה דובייצקו, עיירה קטנטנה בהרים. היו להם סיפורים מעבודה בשדות, על ברק שפגע בפרה. אבא למד להיות מסגר ואמא למדה להיות תופרת, במחשבה שאלו יהיו מקצועות נחוצים בארץ.

אבא שירת בצבא הפולני וב 1939 חזר הבייתה והוא וגולדה התחילו לברוח לכיוון ברה"מ. אמא של גולדה, סימה, ביקשה שיינשאו, וכך היה. 26.12.1939. בחתונה נכחו רק אח אחד של אבא, דוד ישראל הבכור, וסבתא סימה, שאני קרויה על שמה.

הם הגיעו לוילנה, שם שהו תקופה, ואח"כ חצו נהר, תחת הפצצות של מטוסים, אל תוככי ברה"מ. את כל שנות המלחמה העבירו שם. סיפרו על סבתא שאצלה גרו בקולחוז, חורף קר מאוד. ירדו דרומה לטשקנט. עם סיום המלחמה חזרו לפולין, והתחילו מסע 'הבריחה' לארץ ישראל. באיטליה עלו על אניית המעפילים 'חיים ארלוזורוב', שנתפסה ע"י הבריטים והוגלו למחנה מעצר 66 בקפריסין, בפברואר 1947. שם נולדתי. עלינו לארץ בכ"ט בנובמבר 1947, ב'אניית התינוקות'.

שלום אובחן כחולה במחלת ריאות (לא שחפת) ואושפז בבי"ח הרצפלד בגדרה לשנה וחצי. באותה תקופה, אמא גרה בקרית מוצקין, בדירת חדר בבניין דירות-עם ברח' השופטים, ואת סימה הפעוטה, אותי, שמו – בהמלצת עובדת סוציאלית – במוסד 'אומנה' בנוה שאנן בחיפה. כשאבא חזר הבייתה, גם אני חזרתי והמשפחה שוב התאחדה.

אבא עבד כפקיד גזברות בעיריית קרית ביאליק, וכשנולדה הבת השניה, כשהייתי בת 7 וחצי, עברנו מדירת חדר לבית צמוד-קרקע בצור שלום בקרית ביאליק. שם גרו שלום וגולדה, עד שאבא עבר אירוע מוחי קשה ונפטר תוך שבוע.

הם היו נשואים באושר, חברים טובים, ואבא אהב לטפל בגינה ובנה מחסן גדול, בו אהב לעסוק בעבודות מסגרות ונגרות שונות. גם עשה תכשיטים. ואהב מאוד לצאת לטיולים בארץ. היה בכל הצעדות.

קשרים
תמונת פרופיל
קישורים
אלבומים תמונות
גלריית וידאו
קהילות
הצג רשימה של כל הקהילות>
הצג עוד>
הצג דף הקודם
מחוות | נרות
שלח
שלח מחווה
הוסף מדבקה
Haim Maor
text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text
Haim Maor
text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text