EN
print_r(https://dorotmemorialine.com/images/man.jpg);
אורנה ברי
1949
יוצר הדף: amir2020 כללי קשר לדף:
אודות
חברים ומשפחה
קישורים
גלריה
קהילות
סיפור חיים

 

אורנה ברי

נולדה בירושלים בשנת 1949, לראיסה וליואש צידון, ילידי פוקשאני רומניה, גדלה והתחנכה בתל אביב ובצרפת. את שירותה הצבאי עשתה כקצינת תיאום הדרכה בבית הספר לטיסה של חיל האוויר, ממנו השתחררה בדרגת סגן בשנת 1970.

בשנת 1975 סיימה לימודי תואר ראשון (B.A) במתמטיקה וסטטיסטיקה באוניברסיטת חיפה ולאחר שקבלה תואר שני (M.A) בסטטיסטיקה ובחקר ביצועים מאוניברסיטת תל אביב, יצאה בשנת 1979 ללימודים באוניברסיטת דרום קליפורניה (USC) שבארצות הברית. ב-1982 סיימה תואר שני נוסף (M.Sc) במדעי המחשב, ובשנת 1986 קיבלה דוקטורט במדעי המחשב.

במהלך לימודיה האקדמאים שימשה ברי כעמיתת מחקר בתאגיד ראנד, והמחקר האקדמי שערכה בנושא "האצת חישוב" - "Speeding up distributed simulation using the time warp mechanism" - ופורסם בשנת 1986, הדגים כי תוכניות מבוזרות מסוגלות לפעול מהר יותר. בתום לימודי הדוקטורט הצטרפה ברי לחברות System Development Corporation, Burroughs ו-UNISYS, שם החלה את פעילותה בתחום רשתות התקשורת המקומיות (LAN). עם שובה מארצות הברית לישראל בשנת 1987 ברי הצטרפה אל מרכז המדע והטכנולוגיה של חברת IBM בחיפה, ובמסגרת תפקידה בחברה עסקה בסימולציות חומרה על ארכיטקטורות שונות של שבבי אינטל. בשנת 1989, הצטרפה ברי לחברת Fibronics וסייעה בהובלת פרויקטים בתחומי Token Ring and FDDI LAN's.

במהלך שנת 1993 חברה ברי להקמת חברת "אורנט טכנולוגיות תקשורת נתונים בע"מ" (ORNET Data Communication Technologies Ltd.), אשר פיתחה מתגי Ethernet יעילים וסקלאביליים. בבד בבד עם גיוס הכספים לאורנט שימשה ברי כמנהלת הטכנולוגית של פרויקט תעשייתי בחברת אלביט מערכות וייעצה לחברת אינטל. בספטמבר 1995 נרכשה אורנט על ידי חברת סימנס (Siemens) הגרמנית, מהלך שלימים היווה את הרכישה הראשונה של חברה הזנק ישראלית על ידי קונצרן אירופאי.

בינואר 1997 מונתה למדענית הראשית ומנהלת מערך המחקר ופיתוח התעשייתי של משרד התמ"ת. ברי היא האישה הראשונה והיחידה ששימשה בתפקיד זה. התקציב הכולל של תוכניות לאומיות ובינלאומיות בראשות המדען הראשי הסתכמו ב-450 מיליון דולר בשנה. מתוקף תפקידה ברי שימשה גם כיו"ר קרן בירד שהוקמה על ידי ממשלות ישראל וארצות הברית על מנת לטפח ולממן פרויקטי מחקר ופיתוח משותפים, הובילה את השתתפותה של הממשלה של ישראל בפעילויות בתחומי המדע והטכנולוגיה של האיחוד האירופי, ועמדה בראש קרנות הון משותפות עם קנדה, הממלכה המאוחדת, דרום קוריאה וסינגפור.

ברי השתתפה בוועדות שונות, כדוגמת ועדת ברודט (2007)‏, וועדת טישלר (2012)‏, אשר הוקמו לשם בחינת תקציב הביטחון והתאמת סעיפיו המרכזיים לצורכי מערכת הביטחון.

עם שובה מהמגזר הציבורי למגזר העסקי בקיץ 2000, הצטרפה ברי לקרן ההון סיכון ג'ימיני ושמשה כשותפה עצמאית עד ינואר 2011. במסגרת תפקידה זה שימשה כיו"ר חברת הסטארט-אפ PrimeSense של ג'ימיני. כמו כן, שימשה כיו"ר במספר חברות נוספות, ביניהן: חברת למבדה קרוסינג (Lambda Crossing) שעסקה בייצור רכיבים אופטיים, חברת ריברהד (Riverhead Networks שנרכשה על ידי חברת סיסקו במרץ 2004, חברת התקשורת רדוור (Radware), חברת אדמיינד מקבוצת אמבלייז‏, וכדירקטורית ב"פועלים שוקי הון" ובחברות ציבוריות, כגון: אלאדין (Aladdin), אלווריון (Alvarion), וקומטאץ' (Commtouch).

בשלהי 2006 מונתה ברי לתפקיד יו"ר איגוד קרנות ההון סיכון של ישראל (Israel Venture Association – IVA)‏, בו כיהנה במשך שלוש שנים עד 2009, ובשנת 2008 הצטרפה למיזם ראשון מסוגו בעולם, שהקימו 40 בכירי הייטק ישראלים במטרה להשקיע בחברות הזנק ישראליות עוד בשלב הרעיון (Pre seed)‏.

במסגרת תפקידיה ב- EMC‏ הובילה ברי בשנת 2011 את הקמת מרכז הפיתוח של החברה בבאר שבע‏, אשר שנה לאחר הקמתו הכפיל את יעד מצבת כח האדם שלו‏. בשנת 2014 הורחבה האחריות הניהולית של ברי בחברת EMC עם מינויה כסגנית נשיא לחדשנות וצמיחה האחראית על מרכזי המצוינות של החברה ב-EMEA, אמריקה הצפונית ואמריקה הדרומית.

במסגרת פעילותה בארץ שימשה ברי בהתנדבות כדירקטורית עמותת ״קו משווה״ לקידום שוויון בתעסוקת אקדמאים ערבים, כדירקטורית בחברת היישום "בי ג'י נגב טכנולוגיות" (BGN Technologies), וכחברה בוועדת הפטנטים ובוועדה לקביעת מדיניות קניין רוחני של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. על פעילותה זו ברי קבלה את אות "יקירת הנגב" לשנת 2012 מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע.

בנוסף השתתפה ברי בפעילויות שונות של הקהילה האירופית בארגון WIR (Women in Industrial Research) של הנציבות האירופית (The European Commission), ובמועצה למחקר EURAB) European Research Advisory Board.

כמו כן, ברי נטלה חלק בצוות המחקר של Association of Computing Machinery, הארגון החינוכי הגדול בעולם לקידום המחשוב כמדע וכמקצוע. עבודת המחקר של ACM Job Migration Task Force התמקדה בהשפעת הגלובליזציה על השינויים בתוכניות הלימוד בתחום מדעי המחשב בארצות הברית ובעולם ועל הרחבת בסיס התעסוקה לנשים על סמך יכולותיהן המקצועיות, ופורסמה בשנת 2006.

ברי אף שימשה בעבר כיו"ר לשכת המסחר ישראל-ניו זילנד-אוסטרליה‏. משנת, יו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית תל אביב-יפו ונשיאות האיגוד לאלקטרוניקה והתוכנה‏.

ברי זכתה במהלך חייה בפרסים שונים, בכללם, פרס "WITI Hall of Fame"‏ לשנת 2014 מטעם ארגון WITI (Women in Technology International), המוענק מדי שנה כאות הוקרה והערכה על תרומתן של נשים לקהילות המדע, והטכנולוגיה ברחבי העולם, "אות יקירת הנגב" מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב‏, ופרס Viterbi מטעם אוניברסיטת דרום קליפורניה (USC) שהוענק לה ב-8 באפריל 2011, על היכולת לשלב יזמות עסקית עם מצוינות מקצועית‏.

 

קשרים
תמונת פרופיל
אלבומים תמונות
גלריית וידאו
מחוות | נרות
שלח
שלח מחווה
הוסף מדבקה
Haim Maor
text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text
Haim Maor
text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text