דף לכבוד / לזכר
שם מלא של הדמות המונצחת: דב כרמל
קרבה משפחתית- סבא
תאריך לידה: 26 לאוקטובר 1932
מקום לידה: בודפשט, הונגריה
עיסוק: מוזיקאי
מקום המגורים במהלך המלחמה: בודפשט, הונגריה
סיפורה של הדמות לפני המלחמה: עד 1944 סבי למד בבית ספר בבודפשט בכתה ה, בבודפשט השכלה מינימלית היא עד כתה ד, ובכתה ה סבי התחיל ללמוד בגימנסיה טובה, והיחידה שהסכימה לקבל יהודים. הלימודים בבתי הספר של בודפשט הפסיקו כבר באפריל, ובחודש יוני כל יהודי בודפשט רוכזו בגטאות.
סיפורה של הדמות במהלך המלחמה: לאחר השחרור אמו של סבי הלכה לחפש אם נשאר להם משפחה בבודפשט והיא מצאה את דוד שלה, ד"ר אדולף הרצוג רופא במקצועו, שבעת ההתרחשות, סוף ינואר 1945, היה כבן 74.
הוא הסתתר עם בתו ונכדתו, במרתף של אחד הבתים בגטו שבבודפשט. העיר שהייתה מחותרת על ידי הרוסים מזה חודשיים, שוחררה בידי הצבא האדום.
ביום השחרור הגיע חוליית סיור אל המרתף בו הסתתרו. הבת והנכדה, שלבשו מעילים שחורים, רצו לקראתם בשמחה. הרוסים, שבגלל המעילים השחורים, חשבו שהן חיילי SS , הרגו אותן במקום. הדוד הזקן נשאר לבדו. ימים אחדים לאחר מכן, כאשר אמו של סבי מצאה את דודה, אספה אותו אמו של סבי אל החדר הקטן שבו הם התגוררו בגטו, ושם היה איתם חודשים ספורים עד שהלך לעולמו.
מה ארע לדמות לאחר המלחמה: סבי היה בתנועת הנוער "השומר הצעיר" שבהונגריה הקומוניסטית. לא היה קל לצאת מן המדינה ולכן השומר הצעיר ארגן לילדי התנועה, מסלול ארוך שרק דרכו הם יכלו לעלות לארץ, והילדים לא יכלו לעלות ארצה עם הוריהם. ברגע שסיפרו לחברות הילדים שהם הולכים לעלות לארץ ישראל, היה להם חצי שעה לעשות חשבון נפש אם הם רוצים לעולות לארץ ישראל. רק ילדה אחת החליטה שהיא לא רוצה לעלות לארץ ישראל, וכל השאר התחילו במסע.הם נסעו במשאית לגבול הונגריה-סלובקיה וחיכו שם עד שמאית אחרת תבוא לאסוף אותם ומשמה יעברו את הגבול ההונגרי תמורת סכום כסף שניתן לילדים על ידי השומר הצעיר. עברו כשעתיים עד שהמשאית השניה הגיעה, ובגלל הצפיפות, הם היו צריכים לעמוד ולאחר טלטולים רבים ונסיעה ארוכה הם הגיעו לברטיסלבה. הם הסתתרו יומיים בבית של פלוגת "השומר הצעיר" , השלטונות המקומיים החליטו כנראה תמורת הסכום ששילמו, לא להחזיר את הילדים להונגריה, אלא לגרשם לאלתר לאוסטריה.
למחרת בבוקר הגיעו המשלחת לבית קהילה יהודית, ששם לפני שהמשיכו הלאה במסע, בדקו את יהודתם על ידי קריאה מתוך סידור תפילות. יום יומיים לאחר מכן נסעו המשלחת לווינה וגיעו למחסני הג 'וינט, שם הם הצטיידו בבגדים נקיים, ואחר כך נסעו לעשות אמבטיה בבית מרחץ ציבורי. למחרת בבוקר המשלחת עלתה לרכבת לכיוון איטליה, הם נסעו למשך כמה ימים ולילות, עד שהגיעו לעיירת הדייגים טראיני, שבדרום איטליה, ולאחר המתנה של כשבוע, המשלחת עלתה על אוניית העולים "גלילה".בשעה שהאוניה יצאה מן הנמל, ה ערכו מפקד צופי על הסיפון ושרו את המנון העלייה "אנו עולים ושרים".
ההפלגה ערכה כשלושה ימים. עם עלות השחר של ה-27 במאי 1949 העירו את המשלחת. הם עלו לסיפון ומבעד הערפל, הם ראו מרחוק צללית של הר הכרמל.
על פי גלים של המשלחת, הם ועדו להתחנך במסגרת של חבורות נוער בקיבוצים. מאחר והם היו קבוצה גדולה מידי, הם חולקו לשתי קבוצות. קבוצה אחת נועדה לכפר-מנחם, ולקבוצה של סבי אמרו שהם הולכים לקיבוץ דליה. הקיבוץ היה צריך להיערך להגעתם של הקבוצה, והם חיכו בקריית שמואל כשלושה שבועות, ולאחר מכן הגיעה משאית של הקיבוץ שלקחה אותם לקיבוץ דליה. מסעם הגיע אל יעדו, וההרפתקה הגדולה הגיעה לסופה.
הרחוב בו משפחתו של סבי הייתה מתגוררת.
טנקים של הרוסים ברחובות בודפשט.
משפחת קרודש- משפחתו של סבי.